karin krog

Karin Krog

Vi er så heldige å få en av Norges beste jazzsangere hit til Skiensjazzdraget og Ibsenhuset. Vi møter Karin Krog i samspill med de to eminente jazzmusikerne Staffan William-Olsson (gitar) og Terje Gewelt (bass).

Karin Krog er en av Norges fremste jazzsangere som samtidig høster stor internasjonal anseelse. Repertoaret favner vidt fra blues og amerikanske "standards” til originale komposisjoner.

Karin Krog starta sin lange karriere allerede på slutten av 1950-tallet, og opptrådte på den første jazzfestivalen i Molde i 1961. Hun er en prisbelønt kunstner:

1965 – Buddyprisen, jazz-Norges høyeste utmerkelse.
2005 - Den Kongelige Norske St. Olavs orden.
2007 - Anders Jahres Kulturpris, Norges største kulturpris.
2008 - Oslo Jazzfestivals "Ella pris".

I perioden 2011 til 2013 samarbeidet Karin Krog med den svenske pianisten Bengt Hallberg. De gjorde mange konserter i Sverige, Norge og UK. De spilte og inn platen "Cabin in the Sky" for svenske Gazell records i 2011.

I 2010 hadde Karin Krog og John Surman bestillingsverk fra jazzfestivalen på Voss med tittelen "Songs about This and That". I 2013 spilte de inn en CD med dette materiale i revidert versjon. Denne vant Spellemannsprisen i 2013.

I 2013 spilte Karin Krog og Steve Kuhn sin fjerde CD i NYC med gjester, Eric Alexander and Lew Soloff.

I 2015 spilte hun inn en CD i København med Scott Hamilton - "The Best Things in Life".

I 2016 utga Krog "Infinite Paths" sammen med John og Ben Surman et live opptak med electronics.

Staffan William-Olsson

Staffan William-Olsson er opprinnelig fra Göteborg men flyttet til Oslo i 1986. Han er mest kjent fra The Real Thing, men har spilt i en rekke andre orkestre, bl. a. den islandske fusiongruppa Mezzoforte. Han har vært frontfigur i Sharp 9 og The Staffan William-Olsson Trio mv. William-Olsson er en eminent gitarist, enkelt og greit - sagt uten blygsel.

Terje Gewelt

Terje Gewelt har musikkutdannelse fra Berklee College of Music i Boston, USA. Terje Gewelt har samarbeidet og gjort innspillinger blant annet med Billy Cobham, Tommy Smith, Knut Riisnæs, Staffan W. Olsson, Jan Erik Vold og mange andre anerkjente musikere.  Terje har utgitt en rekke CD-er i eget navn og er å høre på over nærmere 100 utgivelser med norske og internasjonale jazzartister.

Tid
lørdag 9. september kl 19.00. Dørene åpner én time før.

Sted
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen. Småbord – salg fra bar.

Priser

  • Ordinær: 350,-
  • Student: 250,-
  • Medlemmer av Skiensjazzdraget: kr 250,-