Jazzfest 2018

TORSDAG

18. OKTOBER

20.00 // FOLQUE
TORUN ERIKSEN

Slik tror vi det er mange som har ønsket å høre Torun Eriksens fantastiske stemme og innlevelse: nede, i duoformat, med den intimiteten og nærheten det skaper. Bassist Kjetil Dalland har vært med Torun Eriksen siden de første demo-opptakene hennes på slutten av nittitallet. På et vis er dette et dykk tilbake til hvor det startet, med å finne sin egen lyd og uttrykk, ta sjanser, ta kontroll, men også føle seg trygg på at de rundt deg forstår hvor du vil.

På den andre siden er dette musikk som samler opp og ser framover, det en moden og selvsikker artist med et enormt spenn vi skal få oppleve. Her er Torun Eriksens eget personlige univers av jazz, pop og soul, innoverrettet betraktning og drivende, pulserende rytmer med en sterkt gjenkjennelig signatur. De mange som har ønsket seg mer, får svar når platen Luxury and Waste fra Jazzland utkommer i høst. Og som vi feirer med en konsert, tettere på enn noen gang.

Torun Eriksen – vokal, Kjetil Dalland – bass, gitar, programmering

 

ETTER KONSERTEN: DJ TOINI

 

FREDAG

19. OKTOBER

Fra 19.30 (DØRENE ÅPNER KL. 18.30) // PARKBIOGRAFEN
SYNNE SANDEN/EVEN HELTE HERMANSEN SESSION
– MED ELEVER FRA SKIEN VIDEREGÅENDE SKOLE

Synne Sanden og Even Helte Hermansen er to sterke musikalske stemmer som har blitt klekket ut av det svært gode miljøet ved Skien videregående skole. Denne konserten tar for seg idéen om å la dem som har kommet et godt stykke på vei i sine karrierer, gi noe tilbake til de som er enda yngre og fremadstormende.

Synne Sanden er en ekspressiv og utforskende popartist som har funnet sin helt egen retning i å skrive om skambelagt tematikk. På hennes kommende album skriver hun om mindreverdighet, selvforakt og misunnelse.

Even Helte Hermansen har latt sine fjellstøe gitartoner bidra i band som Bushman’s Revenge, Shining, Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra m.fl. Even er en av de ster- keste gitarstemmene i Norge i dag, og vi er utrolig stolte av å ha han med på Jazzfest Skien.

JAZZPRAT: TOR HAMMERØ I SAMTALE MED BUGGE WESSELTOFT, GUTTORM GUTTORMSEN, ANDRE KASSEN OG ROLAND GALEWICZ.

 

SVANTE HENRYSON QUARTET

Svenske Svante Henryson er kjent som en av Nordens største multikunstnere. Han trakterer både cello og bass, og opererer innenfor både jazz, klassisk og hardrock. I 2015 mottok Henryson Nordisk Råds Musikkpris, og han har spilt inn plater og turnert med navn som Stevie Wonder, Elvis Costello, Jon Balke og Anne Sofie von Otter.

Allerede som 17-åring var Henryson solobassist i Oslo-Filharmonien, som den yngste noensinne. Som de fleste andre i slutten av tenårene, var kropp og hode fullt av hormoner og rastløshet, og da hardrock-musiker og gitarikon Yngwie Malmsteen tok ham inn i bandet sitt, flyttet han like godt til Miami og levde som rockebassist i flere år.

Denne kvelden har han med seg ingen ringere enn Skiens eget trommeikon, Audun Kleive, pianomagiker Jon Balke og den allestedsnærværende Mats Eilertsen!

Bandet er:
Svante Henryson - cello Jon Balke - piano
Mats Eilertsen - bass Audun Kleive - trommer

BUGGE WESSELTOFTS ORGAN CLUB

Musikalsk kurator Bugge Wesseltoft tar med seg sitt legendariske Organ Club-konsept fra Cosmopolite til Skien! Organ Club er en lekegrind og smeltedigel for musikk fra alle sjangre og verdensdeler, så her har vi ingen anelse om hvilke musikalske godbiter som kan vente oss.

Bandet er:
Bugge Wesseltoft - orgel Synne Sanden - vokal Charlie Skien - rap/vokal Even Helte Hermansen - gitar André Kassen - saxofoner Roland Galewicz - trommer

LØRDAG

20. OKTOBER

IBSENHUSET
12.00 // LUSH LIFE

Det lokale bandet Lush Life spiller kjente og kjære standardlåter fra «The Great American Songbook». Og når dette materialet spilles av ingen ringere enn Nina Gromstad (vokal), Rune Klakegg (piano), Jan Olav Renvåg (bass) og Stig Sjøstrøm (trommer) vet man at dette blir bunnsolid.

Bandet er:
Nina Gromstad - vokal Rune Klakegg - piano Jan Olav Renvåg - bass Stig Sjøstrøm - trommer


13.00 // ÅPNING AV TELEMARKSUTSTILLINGEN 2018 – AUDUN KLEIVE SOLO.


14.00 // SØRNORSK UNGDOMSSTORBAND

Sørnorsk Ungdomsstorband har i mange år fostret noen av de flotteste unge musikerne vi har i landet i dag. Benytt anledningen til å høre morgendagens helter, - du vil ikke bli skuffet!


15.00 // JAZZPRAT: AUDUN VINGER I SAMTALE MED BUGGE WESSELTOFT

16.00 // GUTTORM GUTTORMSEN TRIO

Det lokale stjernelaget med Guttorm Guttormsen i spissen! Her spilles velkjente Guttorm-låter i et fantastisk samspill med noen av landets fineste musikere.

Bandet er:
Guttorm Guttormsen - saxofoner/fløyte Rune Klakegg - piano

Audun Kleive - trommer

FRA KL. 19.30 (DØRENE ÅPNER KL. 18.30)
PARKBIOGRAFEN

ROWLAND’S EVIL JAZZ TRIO

Rowland’s EVIL JAZZ TRIO er en Oslo-basert ond gitartrio. De spiller jazz - av det onde slaget. Mørke, mystiske og merkverdige låter. Barske, bitende og brutale lyder med ubegripelige, uforklarlige og underlige gutter.

Roland Galewicz er en trommeslager fra Skien som for tiden studerer ved Norges Musikkhøgskole. Jazzfest Skien ønsker å presentere nye, sterke stemmer fra regionen. Vi gleder oss!

Bandet er:
Roland Galewicz - trommer
Henrik Sanstad Dalen - kontrabass Håvard Nordberg Funderud - gitar

CÆCILIE NORBY & LARS DANIELSSON

Danmark er et deilig land, ikke minst fordi de har Cæcilie Norby. Etter mer enn tre suksessrike tiår i musikkens tjeneste og en halv million solgte album er det ikke en overdrivelse å kalle henne Danmarks vokaldronning. Fra slutten av nittitallet har Cæcilie Norby konsentrert seg om jazzen, gjerne i samarbeid med sterke navn som NHØP, Kurt Elling, John Scofield eller Dianne Reeves.

Lars Danielsson, den svenske, naturalisert danske, bassisten med den store lyriske tonen, har vært fast medspiller for Norby i mange, mange år, og nå har de endelig gjort et rent duo-album sammen.

Duoen gav ut det kritikerroste albumet «Just the two of us» i august 2015. Repertoaret på platen spenner vidt; fra tolkninger av bl.a. Joni Mitchells
«Both Sides Now» og to Abby Lincoln-låter til egne komposisjoner med referanser til både klassisk musikk, folkemusikk, soul og jazz. Det er dette stoffet publikum kan se frem til å få høre på konserten.

Bandet er:
Cæcilie Norby – vokal
Lars Danielsson – bass og cello

GORAN KAJFES SUBTROPIC ARKESTRA

Den svenske trompeteren med kroatiske røtter, Goran Kajfes, har med rette skapt begeistring og glede med sitt Subtropic Arkestra.

Musikken krysser omtrent alle de sjangergrenser det er mulig å krysse, men det er hele tiden jazzen som utgjør basisen. Vi møter armensk folkedans, tyrkisk folkrock og brasiliansk festmusikk, - en sveip innom Etiopia, amerikansk indierock og mye, mye annet.

Dette bandet innehar noen av Sveriges beste jazzmusikere, - så dette fyrverkeriet av et band vil man ikke gå glipp!

Bandet er:
Goran Kajfes - trompet
Jonas Kullhammar - tenorsaksofon, fløyte
Per «Ruskträsk» Johansson - sopranino- og barytonsaksofon, fløyte Jesper Nordenström - keyboards
Reine Fiske - el-gitar
Johan Berthling - el-bass
Johan Holmegard - trommer

CA. KL. 00.00 // FOLQUE

ELEKTRONISK JAMSESSION MED BUGGE WESSELTOFT OG DJ STRANGEFRUIT

Priser

TORSDAG 200,-/150,-/100,- (ord./medl./stud.). OBS: INNGÅR IKKE I
TODAGERSPASS.
FREDAG 400,-/350,-/200,- (ord./medl./stud.)
LØRDAG 450,-/400,-/200,- (ord./medl./stud.)
TODAGERSPASS (FREDAG OG LØRDAG): 600,-/500,-/300,- (ord./medl./stud.)
ENKELTBILLETTER Sørnorsk Ungdomsstorband: 100,-/50,- (ord./barn - stud.) Guttorm Guttormsen Trio: 200,-/150,- (ord./medl. - stud.)